elämä kantaa vaikka joutuisitkin luopumaan jostakin

Automatkaa Turun suunnasta Kurjenrahkan kansallispuiston Kurjenpesän luontotuvan lähtöpaikalle tulee n. 35 km. Sää on pilvinen ja kostean sumuinen, pikkupakkasta. Savojärven ympärysreitti on reilut 6 km pitkä ja on hyvä kiertää vastapäivään, jolloin Rantapihan taukopaikka on loppumatkasta. Kurjenpesän luontotupa on auki päivittäin 8.-20 ja sen pihapiirissä on retkeilijälle myös peruspalvelut tarjolla.

Varusteina on mukana kävelysauvat, jotka osoittautuvat hyödyllisiksi liukkailla pitkospuupoluilla. Lunta ei ole vielä paljoakaan, joten kävelijän on helppo kulkea polulla. Latuverkkoja kunnossapidetään talvella Kuhankuonon retkeilyreiteillä, mutta epäsäännöllisesti. Niiden aika ei ole vielä. Reitti on miellyttävä, tosin pitkospuureittiä on paljon suomaisemasta ja järven läheisyydestä johtuen. Reitti on hyvin viitoitettu eikä harhaantumista tapahdu. Mielellään sen kiertäisi myös kesäaikaan. Tulee tehtyä päätös kahden päivän vaelluksesta Vajosuon reitillä ensi kesänä (n. 25km). Siihen voi liittää yhden yön yöpymisen Vajosuon vuokratuvassa.

Elämä kantaa vaikka joutuisitkin luopumaan jostakin (vapaasti suomennettuna).
Elämä kantaa vaikka joutuisitkin luopumaan jostakin (vapaasti suomennettuna).

Rantapihan taukopaikalla maistuvat nuotiolla paistetut nakit, termospullosta valmis tee ja matkaan kyhätyt omenahillolla täytetyt ohukaiset. Loppumatkalla katselemme vedenkuohua padolta ja mietimme laturetkeä seutuville kunhan lunta saadaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s