Aurinkoinen pakkaspäivä Kullaanpolulla

Reippaassa pakkasessa -13C lähtiessä ja kierroksen päätyttyä -9C tuli kierrettyä Raision ja Ruskon alueilla kulkeva Kullaanpolku. Reitille voi lähteä Kerttulan urheilukeskuksesta tai kuten tällä kertaa Raision ABC-asemalta Turku-Pori valtatien Kustavin risteyksestä. Reitti on n. 13 km pitkä. Hyvin varustautuneina, lämmintä yllä, alla ja repussa sekä kävelysauvat mukana reitin kiersi kolmessa tunnissa. Ainoa laavu tulipaikalla on Kullaanvuoren huipun läheisyydessä reittiä kierrettäessä myötäpäivään ja sijoittuu alkumatkaan, joten ainoa lyhyt eväspysähdys jäi metsäosuudelle loppumatkaan ennen Haunisten allasta.

Aurinkoinen pakkaspäivä Kullaanpolulla
Aurinkoinen pakkaspäivä Kullaanpolulla
Raisionjoen vesilaitoksen pato
Raisionjoen vesilaitoksen pato
Eväshetki Kullaanpolulla
Eväshetki Kullaanpolulla

Aurinkoinen pakkaskeli lämmitti mieltä ja innoitti ottamaan muutaman valokuvankin mm. Raisionjoen vesilaitoksen padolla. Reitillä kuljetaan varmaan päivittäin ja jopa maastopyörällä jäljistä päätellen. Reitti on kohtalaisen hyvin merkitty, metsäosuuksilla kannattaa seurata opasnauhoja puissa, sillä reitti on tiheään asutun alueen läheisyydessä ja ihmiset tekevät siellä myös omia polkujaan. Opasnauhat ovat oranssisia ja kolmella sinisellä pallolla varustettuja, mikä tarkoittaa ympärysreittiä eli palaat lähtöpaikalle. Loppuosuudella kuljetaan teitä pitkin ja maalaismaisemat lähellä ruuhkaista kaupunkia ovat mielenkiintoinen vastakohta normaaliarkimaisemiin.

Liikkuvalle ihmiselle reitti on sopiva arkiliikuntaankin, alkumatkan vaikeimpien nousuosuuksien jälkeen voi pistää vaikka hölkäksi. Varmasti tulee kierrettyä toistekin ja eri vuodenaikoina. Nyt kestopunaposkilla varustettuna kierroksen jälkeen maistui ABC-aseman hinta-laatusuhteeltaan hyvä ateria.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s