”Salainen” polku Naantalin Luonnonmaalla on löydetty

Tutustuin tähän polkuun aivan sattumalta sieniretkelläni syksyllä 2013. Silloin se ei ollut vielä täysin valmis rakenteiltaan, opasteita kyllä oli jo silloinkin, niin ettei päässyt eksymään. Tosin ollaan alueella, jossa ei kauaksi pääse eksymäänkään. Polulla on tullut talsittua useampaankin kertaan. Luontopolku on Naantalin Kultaranta Resortin omalla alueella ja kaiketi lähinnä heidän asiakkaitaan varten tehty. Turun aikuiskoulutuskeskuksen luonnonvara-alan opiskelijat ovat olleet sitä toteuttamassa. Reitistä löytyy kartta Kultaranta Resortin sivuilta ja hyvä kuvaus retkipaikka.fi:stä.

Polulle pääsee kääntymällä Naantalista tullessa n. 7 km jälkeen Rymättylän tieltä oikealle Kalliotielle ja auton voi jättää myös Kultaranta Resortin parkkipaikalle Rymättylän tien varteen vasemmalle puolelle. Polku on siis aikalailla valmis ja avattu ja kävijöitäkin oli tänään vajaan parin tunnin kierroksellani useita.

Tästä reitti alkaa
Tästä reitti alkaa

Reitillä on kaksi ympärysreittiä, jotka kohtaavat ja kulkevat hetken samaa matkaakin. Opasteiden kanssa kannattaakin olla tarkkana ettei erehdy vahingossa kiertämään samaa reittiä moneen kertaan. Ympärysreittien lyhyyden takia ei kuitenkaan ylimääräisestä matkasta ole suurta haittaa. Retit kokonaisuudessaan kiertämällä matkaa tulee vajaa 5km.

Uusina rakenteina on tullut laavu ”Legendaarisen ketunlenkin” reitille ja Ilveskallion reitin taukopaikkaa on kunnostettu edelleen, samoin pöydällä ja penkeillä varustettuja pysähdyspaikkoja on tehty lisää.

Puunhalkaisuun ei tarvita kirvestä
Puunhalkaisuun ei tarvita kirvestä
Karpaloisen laavu
Karpaloisen laavu

Mukava reitti kulkea vaikka ”välipalaksi” tai lasten kanssa eväsretkenä. Poluilla voi viipyillä ja nautiskella sekä tutkia eteen tupsahtavia ylläreitä ajan kanssa. Tällä kertaa reitti taittui kokonaisuudessaan Mars-patukan voimin eli kaksi välipalaa samalla kertaa.

Huom!

Päivitettyä tietoa 18.10.2015: Toinen tulipaikkavarustus Kolmen solan Koivulassa Ilveskallion reitillä on poistettu. Karpaloisen laavulla ei ole puita eli tuo omasi. Muuten edelleenkin mukava polku kiertää :).

1 Comment

  1. Ja vielä päivitys tältä päivältä. Kolmensolan Koivulan taukopaikalla on merkitty tulipaikka hienossa paikassa kallion kainalossa. Kuvankin otin 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s