Nam

Tänään olen inspiroitunut eilisestä Ylen MOT-ohjelmasta, joka käsitteli ESBL-superbakteerin hivuttautumista Suomeen. Ensimmäinen kommenttini oli, että alan taas suosia kasvisruokaa. Tiedänhän toki, että keittiöalan ammattilaiset osaavat keittiön valmistushygienian (ainakin pitäisi osata), mutta entä monet kotikokit? Eikä pelkkä keittiöhygienia olekaan tässä tärkeintä vaan antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien leviäminen ruoan raaka-aineisiin. Se pitäisi estää. Toiseksi inspiroiduin Meanwhile in Longfield..-blogin ruokakassikokeilusta. Kolmanneksi keli ei mitenkään inspiroinut ulkoilua eikä aamulla vuorotteluvapailijalle työlistaan sivulauseessa huikattu saunanpesukaan, joten imuroinnin, jouluvalojen poiskeräämisen sekä tori.fi-sivujen katselun ja kirjoneulesukkien kutomisen jälkeen houkutti katsoa, mitä raaka-aineita löytyisi kasvisvoittoiseen ruokaan.

Itsepoimittuja suppilovahveroita ja herkkutatteja. WAU! Niistä sekä sipulista, valkosipulista, tuoreesta chilistä, aurinkokuivatuista tomaateista, kapriksista, tomaattipyreestä, emmentaljuustoraasteesta sekä mozzarellajuustosta sekä asiaankuuluvista mausteista syntyi sekä gluteeniton että tavallinen pizza. Teen gluteenittoman pohjan Sunnuntai-gluteenittomasta jauhoseoksesta sekä Provenan Gluteenittomasta Kauraisesta leivontajauhosta.

Gluteeniton pizzapohja
Gluteeniton pizzapohja

Taikina saa olla lusikalla levitettävän löysää ja ensimmäisen kohotuksen jälkeen taputtelen sen hyvin öljyttyyn piirasvuokaan kohoamaan uudestaan. Tuloksena on helposti irtoava pehmeä pohja

Taikinat kohoamassa
Taikinat kohoamassa

Käytin n. 3,5 dl vettä ja 1 pss kuivahiivaa yhteensä molempiin taikinoihin. Normaalipizzapohja tietenkin tavallisista vehnäjauhoista. Jos olisi minulla ollut tomaatteja jääkaapissa, niitä tietenkin kuuluisi laittaa pizzan päälle.

Lisukkeeksi juustohöylällä höylättyä kaalia maustettuna ripauksella suolaa, pippuria sekä lorauksella sitruunanmehua ja öljyä. Jälkiruoaksi itsepoimituista mustikoista ja vadelmista kiehautettu kiisseli. Ja jos tämän kaiken olisin suunnitellut etukäteen olisi kiisselikin täysin valmis, mutta nyt on käytävä kaupassa ja haettava perunajauhoja. Että näin.

2 thoughts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s