Kiitokset Turun Sanomille ilmaisesta lipusta Piha ja Puutarhamessuille 10.-12.4.2015. Monin tavoin puuhasta täyttynyt viikonvaihde ei vain meinannut antaa aikaa kunnolla paneutua messujen tarjontaan. Tärkeimpänä saavutuksenani kuitenkin mielestäni oli kätevän isännän ”puoliväkisin” saaminen messuille kaveriksi. Tasapuolisuus ja vastavuoroisuus auttaa tässä. Kun isännän viikonvaihteen työksi määrittelemä purjeveneen maston asennus peräkärryn päälle odottamaan seuraavan päivän veneen vesillelaskua oli suoritettu, oli hyvä syy mastonasennusavustajan houkutella kaveri epämukavuusalueelleen eli puutarhamessuille.

Perinteinen messujen sisäpuutarha
Perinteinen messujen sisäpuutarha

Onneksi satuimme myös heti ensimmäiseksi puutarhamessujen koneosastolle. Sporttikoneen osastolta löytyi neuvoja ja opastusta moottorisahan teroittamiseen. Hommaan oli saatavilla ohjauslaite, jonka avulla sahanterä saadaan teroitettua juuri oikein ja oikeista kohdista. Hinta 29€, kun poikkeat Sporttikoneen myymälään Kaarinaan.DSC_0483 – Kopio (800x533)

Näin miehiä juksataan mukaan. No, löydettiin kyllä myöhemmin muutakin yhteistä kiinnostuksen kohdetta kuin sahanteroittaminen.

Messuesiintyjien omia kirjallisia tuotoksia
Messuesiintyjien omia kirjallisia tuotoksia
Etupihalle ideaa tästä.
Etupihalle ideaa tästä.
...ja näistä
…ja näistä
Takapihan kaadettujen koivujen kannot ovat vielä paikoillaan

Kuntec hoitaa homman, eli kantojen jyrsinnän. Tilalle mahtuisikin vaikka kylpypalju. Sellaisesta saimmekin monenlaista tietoa hoitoon ja sijoitukseen liittyen Turun Fimex Oy:n osastolta. Jos ammeessa on käytetty led-valoja tai poreita, niin silloin ei sovellu meri- eikä järviveden käyttö. No sellaisia vesiä ei ole saatavillakaan, mutta poreet ja ledit eivät ole myöskään mielestämme välttämättömiä. Kynttilät ja omat poreilut riittänee… Ja vettä pitäisi vaihtaa uuteen kahden, kolmen kylpykerran jälkeen ja silloin, kun vieraat ovat käyneet tai oliko se ennen kuin käyttävät paljua…

Minipuutarhat ovat nyt in!
Minipuutarhat ovat nyt in!

Välillä taas vähän esteettisempään.

Mini on muodissa
Mini on muodissa
Tässä olisikin ideaa takapihalle
Tässä olisikin ideaa takapihalle
Ruukkuestetiikkaa
Ruukkuestetiikkaa
Näitähän tarvitaan aina
Näitähän tarvitaan aina
Keittiöpuutarhasi tuotosten käytön helpottamiseen
Keittiöpuutarhasi tuotosten käytön helpottamiseen

Kauniita, mutta ei ajankohtaista
Kauniita, mutta ei ajankohtaista

Hauska reissu messuilla ja tuli havainnoitua lähinnä itselle mieleisiä ja ajankohtaisia asioita ja tuotteita. Aina jotain uutta ja mielenkiintoista löytää, kun vain saa itsensä liikkeelle. Inspiroitukaa keväästä ja puutarhasta ja alan messuista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s