Naantalin tämän vuotinen kesänavaus tapahtui kyllä vuosittaisten venemessujen kylkiäisenä. Kaunis, tuulinen, mutta aurinkoinen ilta täydensi hyvin sataman läheisyydessä avatut venemessut ja koristeli Naantalin upean vanhan kaupungin miljöön arvoisellaan tavalla. Tämä on ihan parasta Naantalia! Upeat veneet, hyväntuuliset ihmiset, kesäinen tapahtuma ja kaunis sää!

Illalla tehty venemessukierros antoi hieman niukan kuvan messutarjonnasta. Päivällä tapahtumia on messuilla monenlaisia ja paikalle ehtii vielä lauantain ja sunnuntain aikana. Toivottavasti nyt säätila pysyy kauniina. Messut ovat kaiken lisäksi ilmaiset kävijöille ja mikä sen mukavampaa aloittaa kesän tapahtumissa kulkeminen, kuin tulla Naantaliin ja nauttia kauniista kesäisestä miljööstä!

Veneitä näytti olevan esillä suurista huvialuksista pienempiin muskeliveneisiin, alumiiniveneisiin, purjeveneisiin  ja erikoisempiin yksilöihin mukaan lukien käytetyt veneet. Mukana oli veneilyyn liittyviä yrityksiä, meripelastusalus, vaatteita, erilaisia laiturirakenteita, matkailuun liittyviä yrityksiä jne. Monenlaista katseltavaa, ostettavaa ja tutustuttavaa. Mielenkiintoinen kokonaisuus kauniissa ympäristössä.

Naantalin meripelastusalukselta kävimme kysymässä, miten voisimme testata VHF-laitteiston toimivuutta eli minne soittaa ja testata VHF-laite. Kuulemma kanavalla 16, joka on hätäkanava, näitä testauksia voi suorittaa tai jos tietää jollain tutulla olevan samat laitteet, niin voi soittaa ja kokeilla toimivuutta ja saada samalla käytännön harjoitusta VHF-laitteiden käytöstä. Myös saimme luvan soittaa meripelastusalukselle viikonloppuisin heidän ollessaan liikenteessä.

Nature Yachting tekee räätälöityjä venematkoja erilaisiin Saaristomeren kohteisiin mm. suosittu kohde on Jungfruskär. He järjestävät virkistysmatkoja yrityksille, kalamatkoja, valmiita safareita, yösafareita ja mm. merituhkauksia. Yritys hyödyntää paikallisia ravintolayrityksiä ruokapalvelun tarjoamisiin.

Ei ehkä ihan liity veneilyyn, mutta kesäiseen menoon kuitenkin. Messuilla on aina myös muutakin katseltavaa, kuin tiukasti aiheeseen liittyvää. Ja ruokaa ja juotavaa löytyy kyllä paikallisilta yrityksiltä.

Myytävien käytettyjen veneiden osastolta löytyy purjeveneitä ja moottoriveneitä moneen makuun.

Tähän veneeseen mahtuu polkupyörä, tosi hyvä saaristomatkailussa!

Mikä ihana ilta, ihanat ihmiset nauttimassa kesäisestä tunnelmasta, toisistansa ja viihtymässä satama-alueen ravintoloissa.

Pelle-vaatteiden myymälä oli avattu perjantaina satamaan Kaivohuoneen kulmaan Naantalin matkailua vastapäätä. Ruotsalainen lifestyle-vaatteiden tuotemerkki. Hyvältä näyttäviä käytännöllisiä vaatteita vaikka merihenkiseen menoon.

Kannatti käydä fiilistelemässä polkupyörällä kauniin kesäisen kotikaupungin parhaimmalla markkina-paikalla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s