Jokainen päivä, uusi päivä on arvoitus, et voi tietää, mitä se tuo tullessaan. Elät sen, elät sen huolet, murheet, ilot, surut, nautinnot. Elämän kulkua voiko ohjata, ehkä hieman, mutta koska et tiedä, mitä uusi päivä tuo tullessaan sinunkin tiellesi, et voi kaikkea muuttaa, järjestää, organisoida. Et voi kaikkeen varautua, et voi kaikkea vakuuttaa, et iloilta ja murheilta estää tuloa.

Joskus elämä tuntuu tuovan liikaa murhetta, läheisten sairautta, oman terveyden kanssa taistelua, työongelmia, lasten vaikeuksia, ristiriitoja milloin missäkin. Kaikki kaatuu päälle kerralla. Kaikki sairaus tuntuu olevan ymmärrettävämpää, kun se tulee vanhalle ihmiselle, mutta, jos se tulee nuoremmalle, omalle lapselle tai itselle, et olekaan niin valmistautunut, et ollutkaan varautunut, että näin voi käydä.

Vanhakin puu taipuu aikansa, kukaan ei ehkä huomaa hidasta muutosta, mutta niin siinä käy. Lopulta se taittuu. Nuorempien kohdalla on vaikea ymmärtää äkillisiä sairauksia.

Miten ihminen jaksaa. Murheet eivät ole aina jatkuvia, osa asioista järjestyy ajan kanssa, löytyy ratkaisuja, hoitoja, apua. Jonain kauniina päivänä tulee taas iloja, onnistumisia, uusia mukavia asioita. Miten ihminen jaksaa…

Elämä on välillä myrskyä, tuulta, rannalle meren huuhtomaa roskaa. Kaikki on otettava vastaan ja uskottava, että tulee se kaunis päivä, kun joku kiittää sinua, joku iloitsee kanssasi, olet saanut onnea ja koet olevasi onnellinen.

Elämän kulku on valoa ja varjoa, vaihdellen ja mielestäni ne tulevat usein tasapainoisesti. Kun on se kaunis iloinen päivä, nauti siitä. Kun tulee se vaikea hetki elämässä, kun läheiselläsi on vaikeaa, läheistesi läheiset sairastavat, itselläsi on murhetta, usko, että tulee se päivä, joka tasapainottaa kaiken hankaluuden!

Aina on kasvamassa jotain uutta, uusia siemeniä, uusia kasveja, uusia ponnistelevia alkuja tähän rankkaan maailmaan ja elämään. Ehkä ne antaisivat meille iloa ja onnea. Voimme seurata niiden kasvamista ja antaa niille kasvunvoimia, turvaa, tukea ja lempeää ohjausta.

Miten niitä nuoria alkuja voit lähettää tuonne myrskyävälle taipaleelle. Jokaisen on oma tiensä lopulta kuljettava, oli siellä myrskyä tai ei. Voit opettaa ja ohjata, antaa apua tarvittaessa; murheilta et voi heitä säästää, vaikka kuinka haluaisitkin.

Toivot parasta ja annat heidän mennä.

Elämä voi olla vaikeakulkuista, monien merkkien viitoittamaa. Osaatko merkit ja mitä ne tarkoittaa? Johtaako ne harhaan? Jos ajat karille, sieltä pääsee pois. Joku auttaa tai autat itse itseäsi, paattisi ehkä vahingoittuu, mutta matka toivottavasti jatkuu kuitenkin jollain tapaa. Seuraavalla kerralla tiedät varoa tai osaat lukea merkit.

Välietappeja tarvitaan, määränpää ei ole aina nähtävissä, matkanteko on jatkuvaa. Elämä on matkantekoa. Matkasta tee miellyttävä itselle ja muille. Onko kanssasi mukava matkustaa?

Ehkä mukavampaa olisikin toisessa paatissa, joka kulkee nopeammin, näyttää paremmalta ja on ennemmin perillä?

Miten on matkaeväiden laita? Onko ne oikeanlaiset, terveelliset ja muuten matkalle sopivat. No, joskus voi herkutellakin.

Kun ilta tulee, osaatko rauhoittua, kiittää päivästä, jaksaa vaikeuksiesi kanssa? Osaatko jakaa murheitasi, osaatko kertoa ja pyytää apua? Asioista puhuminen, puhuminen tai hiljaa mietiskely. Kaikki käy, meitä on moneksi. Joskus pään puhdistaminen liian kierteisistä ajatuksista kannattaa, vaikka vähän meluamalla.

Illan tullen etsiydy rauhalliseen paikkaan, elämän tuulilta suojaan. Yö on sinun levon aikaa, rauhoita se itsellesi. Usein uusi aamu on parempi, ajatuksesi ovat selkeämmät ja uusia asioita voi olla odotettavissa, ehkä tänään jotain mukavaa.

Matka jatkuu. Toiset kulkevat vastatuuleen veneen reunat vettä viistäen, toiset menevät myötätuuleen. Kaikilla tavoilla matka taittuu. Vuorotellen myötä- ja vastatuuleen.

Hyvää matkaa sinulle, nauti matkasta aina kun voit!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s