Salaisessa saaressa sateisena lauantaipäivänä

Viikonlopun piti mennä rauhallisesti kotosalla, mutta veneilijät eivät ihan malttaneetkaan pysyä rannalla. Lauantaipäivänä oli lähes tuuletonta ja sadetta luvassa iltapäivästä alkaen. Heräsi halu lähteä moottoriajelulle purjeveneellä. Tiedossa oli tuttu saari, jolle poiketa yhteysaluslaituriin ja jossa voisi olla rauhassa yhden yön ja nauttia saaren luonnosta.

"Mökkimme" lähimaisemaa
”Mökkimme” lähimaisemaa

Laituri olikin tyhjä ja sateenropinan kuuntelu veneen sisällä toi kesäistä mökkitunnelmaa. Ruoka oli valmisteltu lähtiessä foliovuokiin ja kaasu-uunissa paistettaessa sieltä leviävä lämpö oli tervetullutta. Tällä kertaa ruokana oli tuhdit feta-paprika-broileri-pekonikääryleet sekä perunalohkoja ja kasviksia uunissa haudutettuina.

Kääryleiden valmistus: tee viillot (taskut) broilerinfilepaloihin. Mausta liha (currya, kurkumaa, chiliä ja vain vähän suolaa, koska fetassa ja pekonissa sitä on) ja laita taskuun fetajuustoa ja paprikan suikaleita. Pyöritä täytetyt fileet kiinni kahdella pekoniviipaleella ja laita kääryleet öljyttyyn vuokaan. Lisää nesteeksi vajaa desilitra valkoviiniä.

Tähän asti tein valmistelut kotona ja foliovuoat oli helppo ottaa veneeseen mukaan ja laittaa veneessä kaasu-uuniin kypsymään. Toiseen vuokaan lohkoin rosamunda-perunoita, sipulia, paprikaa ja porkkanoita ja maustoin suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Hieman vettä pohjalle ja samaan aikaan uuniin kääryleiden kanssa. Kaasu-uunissa ei ole lämpötilan säätöä asteluvuin, mutta normaalissa uunissa arvioisin 200°C ja n. 45 min.

Illalla sateen hellittäessä lähdimme kävelylle saareen. Poikkesimme heti metsän puolelle ja nautimme metsän sateen jälkeisistä tuoksuista. Suopursut aloittelivat kukintaansa ja puolukka kukki runsaasti. Saaressa majailee peuroja ja niiden polkuja on helppo seurata. Metsästä löytyi suuria kivilohkareita ja yhdessä oli rautalenkki kiinnitettynä. Sen verran kaukana rannasta, että ei varmaankaan veneen kiinnitystä varten.

Peuran polkua seuraamalla päädyimme takaisin saaren päätielle. Saaressa on vakituista asutusta sekä mökkejä. Kauniit saariston maalaismaisemat ovat viehättäviä. Lehmät rantaniityllä ja kauniit maalaistalojen puutarhat ovat idyllisiä näkymiä.

Tietääkö kukaan tämän kukan nimeä?
Tietääkö kukaan tämän kukan nimeä?

Yksi peurakin bongattiin metsänreunassa. Samoin orava, jäniksiä ja lintuja. Käki kukkui ja kyyhkyset kujertelivat. Merikotka nähtiin seuraavana päivänä laiturin yläpuolella. Laiturille oli tehnyt pesänsä myös harmaalokki ja sillä oli vaikeuksia hoitaa yhden munan haudontaansa yhteysaluksen, petolinnun ja meidän liikkuessa satamassa.

Ensi kerralla sitten jonnekin muualle se pesä.

Yö oli rauhallinen ja aamunhetket lintujen laulaessa ikimuistoisia. Olimme paikassa, jossa kaikki saariston ihanteelliset elementit olivat saavutettavissa: näkymät, meri, kauniit rannat, saaret ja luonnon äänet, tuoksut sekä kesäinen rauhallinen tunnelma sekä mahdollisuus kulkea saaren luonnossa.

Sunnuntaiaamun yhteysalusliikenteeseen kuului saaristossakin maitoauton käynti läheisellä maatilalla. Yhteysalus odotti tankkiauton paluun ajan laiturissa.

Sunnuntai olikin kauniin aurinkoinen ja iltapäivästä tuli ensimmäisen kerran tänä kesänä käyttöä aurinkovarjolle. Niin mukavan rauhallinen oli satamassa oleskella, että eihän siitä meinannut malttaa lähteä ollenkaan pois.

One thought

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s