Taas uusi tuttavuus löytyi Saaristomereltä. Örössä käynnin jälkeen poikkesimme lähellä olevaan Vänö saareen. Luin netistä sieltä löytyvästä hiekkarannasta, luontopolusta, frisbeegolfkentästä, Kulttuuritalosta, saunasta ja kappelista. Saaressa on myös mahdollisuus Geocashiin. Saarella on kalastukseen liittyvä historia. Historiasta saat tietoa saaren monista hyvistä opastustauluista.  Niihin on panostettu. Vänö Vänner ry edistää Vänön kultturillista ja taloudellista kehitystä.

Kaikki aktiviteettimahdollisuudet  löytyivät ja saarikokemus oli ennakkokäsitystä huomattavasti parempi. Kyllä ensimmäinen aito kesäinen lähes hellepäivä oli auttamassa asiaa, mutta ei paljon. Vänö itsessään on viehättävä ja pisteeni ansainnut. Lyhyen purjehduksen jälkeen kävely kappeliin ja hiekkarannalle oli oivallinen aloitus kesäisen päivän viettoon.  Hiekkarannalla oli mukava poiketa uimaan tooodella virkistävän kylmään veteen.

Kulttuuritalo
Kulttuuritalo
Kappeli
Kappeli

Sen jälkeen auringonottoa  rannan sileillä kallioilla. Melojia oli rantautunut hiekkarannalle ja myöhemmin näimme myös isomman porukan Vänön satamassa.  Todella upea keli heidänkin reissullensa.

Upea perinteinen puuvene
Upea perinteinen puuvene

Polku kappelille oli leveä ja helppokulkuinen. Kappelilta oli lyhyt matka hiekkarannalle. Hieno elämys nauttia auringosta Suomen saaristossa. Tähän ei Välimeren maita tarvita.

Opasteet olivat hyvät
Opasteet olivat hyvät
Polku kappelille ja hiekkarannalle
Polku kappelille ja hiekkarannalle
Frisbeekenttä löytyy
Frisbeegolfkenttä löytyy

Palauttuamme  satamaan takaisin keitimme kahvit, söimme voileivät ja hetken levähdettyämme lähdimme tutustumaan saaren luontopolkuun. Sen pituus oli 2,5 km.

Helteisen päivän iltapäivänä oli mukavan viileää kävellä metsässä. Polku vei saaren pohjoisrannalle ja oli hyvin viitoitettu ja valkoisia kivimerkkejä ja nuolia oli myös kallioilla. Siellä ei päässyt eksymään. Polku kulki välillä lehtoisessa metsässä, välillä kalliolla. Tämä polku kannatta kiertää.

Satamassa on palveluina vesi rannalla olevasta hanasta (eli kanisterilla voit kantaa juomavettä veneeseen) sekä sähkö. Vapaaehtoinen satamamaksu on 10 -12 euroa, joka pudotetaan lukittuun laatikkoon. Puucee löytyy myös sekä septitankin tyhjennys ja jätelajittelupiste. Satamassa on hyvin varusteltu puoti ja kahvila Strandhugget,  josta saa kahvia, virvokkeita, wienereitä, jäätelöä ja suolaisia piirakoita sekä lahjatavaroita ja käsitöitä sekä elintarvikkeita puodin puolelta.

Mukava paikka vierailla ja kuluttaa kesäinen päivä ja yöpyä satamassa. Yhteysalus Stellallakin pääsee ja muutakin majoitusta kuin oma vene löytyy. Aktiviteetteja on useita ja veneilijöille tekee hyvää liikkua välillä kävellen ja vaikka pelata lasten kanssa frisbeegolfia. Samalla voi tehdä ruokavarastojen täydennystä ja nautiskella kahvit kahvilan terassilla.

Upea puuvene satamassa
Upea puuvene satamassa

Iltaan mennessä satamaan oli rantautunut kymmenisen purjevenettä ja muutamia moottoriveneitä. Pankaahan paikka mieleen. Minä ainakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s