Parempi myöhään kuin ei kertaakaan kesässä tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku. Nyt tein pohjasta rapean ja käytin siihen lisäksi uutta tuttavuutta mantelimassaa. Tuli todella rapsakka kakku pohjineen (3 kpl) ja pehmeä täyte. Kakku on siis kerroskakku ja sopii tehtäväksi muillakin marjoilla kuin mansikalla. Kesään kuuluu kuitenkin ainakin yksi mansikkakakku, joten näin loppusadon aikaan ehtii vielä hyvin tekemään. Voit kokeilla myös vadelmia, mustikoita ja vaikka punaherukoita tai talvella banaania tai pakastemarjoja.

 

 

Kakkutaikinasta tulee 3 kpl n. 20cm tai 2 kpl n. 30 cm halkaisijaltaan olevaa pohjaa ja lisäksi voit tehdä muutaman keksin, joita voit murustella tai laittaa kokonaisina koristeeksi. Reunat voit muotoilla kauniimmiksi leikkaamalla niitä ennen paistamista.

Ja tässä resepti:

150 rasvaa (voi/ voimariini/ingmariini)

2 dl sokeria

150g mantelimassaa

3 dl kaurahiutaleita

1/2 dl – 3/4 dl tummia gluteenittomia jauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200g pehmeää maitorahkaa

2dl vispikermaa

sokeria oman maun mukaan

2tl vaniljasokeria

1 l mansikoita

Valmistusohje:

Sulata rasva, lisää siihen sokeri ja hienoksi kuutioitu mantelimassa. Mantelimassa lähes sulaa lämpimään rasvaan. Lisää kaurahiutaleet ja viimeiseksi jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

Muotoile leivinpaperin päälle pellille kakkupohjat. Joko 3 kpl 20cm halkaisijaltaan olevaa tai kaksi 2 kpl 30cm halkaisijaltaan olevaa tasaisesti levitettyinä ja reunat voit siistiä tässä vaiheessa. Paista uunissa 200C:ssa max. 10 minuuttia, kunnes pohjat ovat vaalean ruskeita. Anna hieman jäähtyä ja irrota varovasti leveällä lastalla. Pohjat ovat rapeita ja lohkeavat helposti.

Vatkaa täytteen vispikerma ja yhdistä muut aineet. Kokoa kakku jäähtyneistä pohjista, väliin kermarahkaa ja viipaloituja mansikoita. Päälle vielä kermarahkaa ja kokonaisia ja viipaloituja mansikoita ja muita koristeita oman mielesi mukaan. Murennetut keksit pohjataikinasta ovat myös kiva koriste/lisuke kakun päälle. Paista ne eri pellillä, sillä ne kypsyvät nopeammin kuin isompi kakkupohja.

Kakku on heti syötynä todella rapea ja tarvitset terävän veitsen sen leikkaamiseen. Jo seuraavana päivänä kakkulevyt ovat pehmenneet ja silloinkin kakku maistuu vielä hyvältä.

Lähdenpä ostamaan taas rahkaa, kermaa ja mantelimassa, sillä nyt olisi tuoreita mustikoita kakkua varten. Niitä onkin runsaasti täällä Lounais-Suomen rannikkoseuduilla tänä vuonna. Sieniä piti saaliin olla tänään, mutta niitä ei löytynyt. Sen sijaan mustikoita ja suuria löytyi.

Kokeile kakkupohjaa, et varmasti pety makuun etkä rapsakkaan suutuntumaan. Tästä kakusta ei uskoisi sen olevan gluteeniton eli sopii normaalia ruokavaliota noudattavallekin. Voit myös käyttää jauhoina vehnäjauhoja, jos et tarvitse gluteenitonta kakkua. Silloin käytä ainakin 3/4 dl jauhoja. Jos tarvitset laktoosittoman kakun valitset tietenkin laktoosittoman rasvan, kerman ja rahkan.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s