Makea, rapea, gluteeniton mansikkakakku

Parempi myöhään kuin ei kertaakaan kesässä tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku. Nyt tein pohjasta rapean ja käytin siihen lisäksi mantelimassaa. Tuli todella rapsakka kakku pohjineen (3 kpl) ja pehmeä täyte. Kakku on siis kerroskakku ja sopii tehtäväksi muillakin marjoilla kuin mansikalla. Kesään kuuluu kuitenkin ainakin yksi mansikkakakku, joten näin loppusadon aikaan ehtii vielä hyvin tekemään. Voit kokeilla myös vadelmia, mustikoita ja vaikka punaherukoita tai talvella banaania tai pakastemarjoja.

Kakkutaikinasta tulee 3 kpl n. 20cm tai 2 kpl n. 30 cm halkaisijaltaan olevaa pohjaa ja lisäksi voit tehdä muutaman keksin, joita voit murustella tai laittaa kokonaisina koristeeksi. Reunat voit muotoilla kauniimmiksi leikkaamalla niitä ennen paistamista. Suklaarouhe sopii myös kakun pinnalle.

Ja tässä resepti:

150 rasvaa (voi/ voimariini/ingmariini)

2 dl sokeria

150g mantelimassaa

3 dl kaurahiutaleita

1/2 dl – 3/4 dl tummia gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200g pehmeää maitorahkaa

2dl vispikermaa

sokeria oman maun mukaan

2tl vaniljasokeria

1 l mansikoita

Valmistusohje:

Sulata rasva, lisää siihen sokeri ja hienoksi kuutioitu mantelimassa. Mantelimassa lähes sulaa lämpimään rasvaan. Lisää kaurahiutaleet ja viimeiseksi jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

Muotoile leivinpaperin päälle pellille kakkupohjat. Joko 3 kpl 20cm halkaisijaltaan olevaa tai kaksi 2 kpl 30cm halkaisijaltaan olevaa tasaisesti levitettyinä ja reunat voit siistiä tässä vaiheessa. Paista uunissa 200C:ssa max. 10 minuuttia, kunnes pohjat ovat vaalean ruskeita. Anna hieman jäähtyä ja irrota varovasti leveällä lastalla. Pohjat ovat rapeita ja lohkeavat helposti.

Vatkaa täytteen vispikerma ja yhdistä muut aineet. Kokoa kakku jäähtyneistä pohjista, väliin kermarahkaa ja viipaloituja mansikoita. Päälle vielä kermarahkaa ja kokonaisia ja viipaloituja mansikoita ja muita koristeita oman mielesi mukaan. Murennetut keksit pohjataikinasta ovat myös kiva koriste/lisuke kakun päälle. Paista ne eri pellillä, sillä ne kypsyvät nopeammin kuin isompi kakkupohja.

Kakku on heti syötynä todella rapea ja tarvitset terävän veitsen sen leikkaamiseen. Jo seuraavana päivänä kakkulevyt ovat pehmenneet ja silloinkin kakku maistuu vielä hyvältä.Kokeile kakkupohjaa, et varmasti pety makuun etkä rapsakkaan suutuntumaan. Tästä kakusta ei uskoisi sen olevan gluteeniton eli sopii normaalia ruokavaliota noudattavallekin. Voit myös käyttää jauhoina vehnäjauhoja, jos et tarvitse gluteenitonta kakkua. Silloin käytä ainakin 3/4 dl jauhoja.

Jos et halua käyttää mantelimassaa voit käyttää sen sijaan yhden kananmunan. Tällä ohjeella pohjat eivät ole niin makeita eikä rapeita.

Julkaissut kristiinatee

Tavallinen elämänpoluntallaaja, joka harrastaa luonnossa liikkumista, kirjoittamista, lukemista. Liikun luonnossa huvin ja hyödyn ja rauhoittumisen vuoksi. Elämään kuuluu muukin monipuolinen liikunta. Itsekokkaaminen on elämän piristys. Puutarha- ja pihatyöt työllistävät kasvukaudella. Kirjoitan myös kaikenlaisesta elämässäni tapahtuvasta.

Jätä kommentti

Kuiskauksia

Tarinoita, mielipiteitä ja satuja elämästä

Lifecruisers

We Don’t wait for the perfect moment, we take the moment and make it perfect

kristiinatee

tavallisen poluntallaajan blogi, josta löydät retkeilyä, liikuntaa, purjehdusta, puutarhanhoitoa, havaintoja, sattumuksia ja ajatelmia ruokaakaan unohtamatta

Matkalla lähelle tai kauas

Elämä on matka. Aikuisen naisen matkoja lähelle ja kauas.

Nokisuu

Tales and stories from the places and streets I live in

Revontulia

by Liisa Peltonen

Ukkosensinistä ja myrtinvihreää

Puutarhasta ja sen vierestä

Piilo-osaajat

Rekrytoijan aarreaitta – Asiantuntijoita eri aloille

Kohtisuora

kirjoista ja elämästä

Vispilän viemää

Kokkausta & turinointia

Hifistelijän keittokirja

Herkullista kotiruokaa aidoista aineksista hyvällä mielellä

Endorfiininmetsästäjä

Endorfiininmetsästystä maastoissa ja merellä. Aamueuforiaa altaissa. Hikistä nautiskelua laduilla ja poluilla. Kolhuja ja oivalluksia.

-mip-

Pyöräily on Kivaa!

Patikkamuistio

Venäläinen sotalaiva, haista vi**u!