Alkukesästä kirjoitin blogijutun mielipuutarhastani ja nyt seuraa sille jatkoa, kun kesäkin on melkein saavuttanut päätepisteensä.  Olen vieraillut useamman kerran siellä kesän aikana ja valokuvannut kulloisenakin aikana puutarhan kasveja. Viimeksi olin siellä pari viikkoa sitten.

Talossa on tehty remonttia kesän aikana. Sisääntulon kuisti on uudistettu kattoa myöten ja mm. ikkunat vaihdettu. Nyt kuisti on lämpimämpi, ikkunat uudet ja tiiviit ja kuistille tulee vielä säilytyskaluste/penkki ja muuta sisustusta. Myös ulko-ovi on uusittu. Varmasti pitää kylmän ulkona talvella paremmin kuin aiemmin.

Kuvassa jo valmis kuisti uusine ikkunoineen ja maalattuna

Pihalla muutosta on nähnyt pitkin kesää kukkien kukkiessa ja hyötykasvien tuottaessa satoaan.  Ilmeisesti mehiläisten vähyys ja viileähkö kevät vaikuttivat siihen, että omenapuut eivät runsaasta kukinnastaan huolimatta tuota mitenkään erityisen paljon omenia tänä syksynä.

Mukavaa on ollut seurata uusien istutusten kasvua ja kasviryhmien muutoksia ja värivaihteluja eri kasvien kukinta-aikojen mukaan.

Vaihtelua ryhmäistutuksiin eri väreillä ja erilaisilla lehtityypeillä
Vaihtelua ryhmäistutuksiin eri väreillä ja erilaisilla lehtityypeillä ja kukinnoilla. Purppuraheisiangervo tummalehtinen pensas.
Isomaksaruoho ja keijuangervo
Jättipoimulehti ja kurjenpolvi

Myös hyötykasvit ovat kasvaneet hyvin mm. lehtikaali koristekasvipenkissä. Lopulta Fairy-ruusukin aloitti kukintansa ja kukkii runsain pienin, vaaleanpunaisin ruusukkein. Kaunis ja hempeä.

Nyt kesän taittuessa syksyä kohti ( tosin ihanan lämpimänä elokuuna on saanut nauttia kesäisyydestä täysin) löytää jo syksynkukkijoita, kuten syyshortensian, ison maksaruohon, monet ruusut ovat aivan parhaimmillaan ja marjapensaat ja hedelmäpuut alkavat kantamaan satoaan ja kypsyttävät niitä poimittaviksi. Ihana toukokuu, mutta vielä ihanampi on elokuu!

Syyshortensia
Pallohortensia Annabelle

Romaine-salaattia. lehtisalaattia
Päärynäpuu
Päärynäpuu
Lehtikaali ja persilja havuryhmässä
Lehtikaali havuryhmässä

Erilaiset kesäkukatkin siemenistä kasvatettuina tuovat vaihtelevaa keveää ilmettä puutarhaan.

Ikikukkia
Ruiskaunokki

Pihasauna on lämmennyt helposti lämpimillä keleillä ja perheen nuorimmainen on saanut uima-altaan saunan viereen. Takapihalle talon taakse on uudistettu omenatarhaa ja istutettu 3 uutta omenapuuta. Monet upeat kukat hehkuvat kauneuttaan etupihalla.

Piparminttu havujen ja kärhöjen seurassa
Originelli kärhön kukinto
Originelli kärhön kukinto. Clematis lemondream.
Syyskaunosilmä, punatähkä
Kyllä siankärsämökin näyttää kauniilta
Kyllä siankärsämökin näyttää kauniilta

Tiedän, että kun taas palaan vierailulle mielipuutarhaani, se näyttää taas erilaiselta syksyn tullen. Sitä muutosta on taas mukava ihailla ja kuvailla. Puinnitkin ovat alkamassa, joten perheessä riittää kiirettä seuraavat viikot. Kyllä maalla on mukavaa…

Ihana elokuu on ollut ja olen nauttinut siitä, toivottavasti tekin. Tulkoon ihana syksy!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s