Olen miettinyt paljon Karman lakia ja sen esiintyvyyttä omassa elämässäni viimeisinä vuosina. Olen tullut siihen tulokseen, että ihmisen teot maksetaan aina takaisin, positiiviset positiivisilla ja negatiiviset negatiivisilla asioilla. Viimeisin kohdalleni osunut ”pienehkö” ihan varmasti Karman vaikutuksen alainen asia tapahtui eilen.

Minähän olen kirjoittanut kaksi blogia kertoillen uuden ruoanvalmistusguruni tempauksista saunan kiukaassa liekitetyn lohen ja takassa savustetun lohen parissa. Viimeksi meni yksi matto pilalle, vaikka savustettu lohi olikin täydellinen ja edellisillä kerroilla menetimme lohet ja saimme asuntomme savuisaksi ynnä muuta. Guruni toimesta ja minä sen kaiken julkaisin.

Työaamuni alkavat todella aikaisin herätyskellon soidessa hieman yli viisi ja joskus sattuu sellainen aamu, jolloin herääminen on tuskallista olotilan ollessa haamuinen ja kropan valittaessa kankeuttaan aivoista puhumattakaan. Mikään ei siis suju ja sellaisena aamuna parasta olisi, kun voisi jatkaa uniaan ja unohtaa herääminen kokonaan. Eilen oli siis tällainen aamuhaamuinen olotila.

Perusaamiassettiini kuuluu työaamuina kaksi mukillista maitokahvia, jogurttia hillon ja pähkinöiden kera sekä ehkä yksi leipä. Aamuhaamuilujeni vuoksi lataan kahvinkeittimen illalla valmiiksi, joten siitä selviää nappia painamalla. Muut hommat sujuvat rutiinilla, yleensä…

Eilen kuitenkin jääkaapista aamiaistarvikkeita ottaessani kädestäni putosi kuningashillopurkki (muovinen 1l pieni muovisanko) ja suustani pääsi karmaiseva älähdys. Hillosanko putosi kangaspäällysteisen keittiötuolin kautta ruokapöydän alla pidettävän maton päälle. Hilloa roiskahti todella paljon pitkin tuolia ja mattoa ja lattiaa. Kuningashillo on itsetehty hillo, jonka pääainesosat ovat puolukka ja mustikka.

Hetkeen en kyennyt tekemään mitään, mutta lopulta otin laatikosta teräslastan ja kaavin ylimääräiset hillot pois. Muuta sitten ei kannattanutkaan tehdä. Mustikka ei lähde pois pesemälläkään.

Matto on ongelma. Onneksi se on ohut perintömatto, joka kirjavuutensa vuoksi on kyllä ollut toimiva ruokapöydän alla. Liiankin toimiva välillä. Vasta pudotin  salaatinkastikepullon korkkikorkin ja etsin sitä kauan aikaa konttaamalla ympäriinsä myös koko keittiön lattiapinnan, kunnes vasta taskulamppu kädessäni löysin sen. Todennäköisesti taskulampun valosta ei varsinaisesti ollut mitään hyötyä, vaan sattumalta se korkki osui lopulta näkökenttääni pöydänjalan takaa kirjavan maton kätköistä.

Mattoa ajattelin hieman yrittää pestä kuumalla vedellä ja mäntynestesaippualla…No, ehkä siitä ei tule kunnollista enää. Salaa ajattelin mielessäni jo koko keittiön remonttia: uudet tuolinpäälliset ja uusi matto, joiden vuoksi koko keittiön väritys on muutettava ja samalla korjattava muutamat toimimattomat asiat keittiössä ja uusittava esimerkiksi yksi rumanhailakka työtaso, uudistettava lasikuitutapetit seinistä ja samalla voisi uusia kaakelit kaapistojen ja työtasojen väliin. Hei, hienoa, että vahinkoja tapahtuu!

Töissä olin jo unohtanut koko vahingon, kunnes sain soiton gurultani. Hän aloitti siitä tuolista ja meinasi, ettei sitä saa puhtaaksi, johon heti ehdotin, että hankitaan uudet päälliset kaikkiin tuoleihin samalla kertaa, kun ovat niin kuluneet. ”Eheii!”, vastasi guru, ”ne on vasta päällystetty. Haet Muovikumista töistä tullessasi samaa päälliskangasta ja päällystetään se tuoli. Laitan tarvittavat mitat tekstiviestillä”

Töistä tullessa kävin ostamassa Muovikumista samaa päälliskangasta, jolla tuolit on päällystetty, maksoi 10€ ja siinä on varakangasta vielä seuraavaankin sotkettuun tuoliin.

Se siitä keittiöremontista. Mutta Karman laki on hirvittävä laki. Karma kertaantuu, hyvyytenä tai pahuutena. Pysykää hyvinä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s