Gluteeniton omenapiirakka

Mieliteko yllätti taas ja Myllärin (Helsingin Myllyn) uusi Gluteeniton kaurajauho tuli testattua jälleen kerran. Tuo kaurajauho on osoittautunut edellisen kulutetun pussillisen kokemuksella hyväksi myös ainoana käytettynä jauhona piirakkapohjissa. Maku on miellyttävän mieto ja piirakkapohjasta tulee pehmeä rakenteeltaan. Voin suositella omalla kokemuksellani keliaakikoille ja muillekin kaikenlaiseen leivontaan, niin suolaisiin kuin makeisiin.

gluteeniton-omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka

Pohja:

100g Flora&Voi

1/2 dl sokeria

3 rkl siirappia

1 kananmuna

2 1/2 dl Myllärin gluteenittomia kaurajauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

omenaviipaleita (käytin itsepakastettuja kotimaisten omenien viipaleita)

1tl kanelijauhetta

1 rkl sokeria

Päällimmäinen kerros:

200g jogurttirahkaa

1/2 dl sokeria

1 kananmuna

1tl vaniljasokeria

Valmistus:

Vatkaa rasva ja sokeri sekä siirappi hyväksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Vatkaa hyvin, ettei seos juoksetu. Lisää jauho-leivinjauheseos ja kaurahiutaleet. Levitä pohjataikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan nostaen taikinaa enemmän vuoan reunoille. Lado omenaviipaleet syvennykseen keskelle. Ripottele kaneli-sokeri päälle. Sekoita jogurtti-rahka, sokeri ja kananmuna ja kaada seos omenaviipaleiden päälle.

Paista 200C:ssa 30 minuuttia ja sen jälkeen 175C:ssa 10 minuuttia. Valmis nautittavaksi kahvin kera tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Mikäli haluat vähemmän makeanmakuisen, vähennä sokerin määrää. Siirappi antaa mukavan lisämaun ja jogurttirahkan (saa mm. Lidlistä) maku on mieto päällisessä eikä piirakka ole liian rasvainen, kun ei käytetä kermaviiliä ja pohjan rasvana on Flora&Voi (70%).

piirakka-ainekset

Nautinnollisia pimeneviä syysiltoja!

Julkaissut kristiinatee

Tavallinen poluntallaaja, joka harrastaa luonnossa liikkumista. Liikun luonnossa huvin ja hyödyn (marjastus, sienestys, liikunta ja rauhoittuminen) vuoksi. Elämään kuuluu muukin monipuolinen liikunta: uinti, hiihto, pyöräily, pitkät kävelyretket. Itsekokkaaminen on elämän piristys. Puutarha- ja pihatyöt työllistävät kasvukaudella. Kirjoitan myös kaikenlaisesta elämässäni tapahtuvasta. Ammattini on ruoka-alalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lifecruisers

We Don’t wait for the perfect moment, we take the moment and make it perfect

kristiinatee

tavallisen poluntallaajan blogi, josta löydät retkeilyä, liikuntaa, purjehdusta, puutarhanhoitoa, havaintoja, sattumuksia ja ajatelmia ruokaakaan unohtamatta

Matkalla lähelle tai kauas

Elämä on matka. Aikuisen naisen matkoja lähelle ja kauas.

Nokisuu

Tales and stories from the places and streets I live in

Revontulia

by Liisa Peltonen

Ukkosensinistä ja myrtinvihreää

Puutarhasta ja sen vierestä

Piilo-osaajat

Rekrytoijan aarreaitta – Asiantuntijoita eri aloille

Kohtisuora

kirjoista ja elämästä

Vispilän viemää

Kokkausta & turinointia

Hifistelijän keittokirja

Herkullista kotiruokaa aidoista aineksista hyvällä mielellä

Hillokeittiö

Hilloja, säilöntää, gluteenitonta leivontaa ja ruoanvalmistusta. Keittiöpsykologiaa, sattumuksia ja elämää.

Endorfiininmetsästäjä

Endorfiininmetsästystä maastoissa ja merellä. Aamueuforiaa altaissa. Hikistä nautiskelua laduilla ja poluilla. Kolhuja ja oivalluksia.

-mip-

Pyöräily on Kivaa!

Patikkamuistio

Venäläinen sotalaiva, haista vi**u!

%d bloggaajaa tykkää tästä: