Mieliteko yllätti taas ja Myllärin (Helsingin Myllyn) uusi Gluteeniton kaurajauho tuli testattua jälleen kerran. Tuo kaurajauho on osoittautunut edellisen kulutetun pussillisen kokemuksella hyväksi myös ainoana käytettynä jauhona piirakkapohjissa. Maku on miellyttävän mieto ja piirakkapohjasta tulee pehmeä rakenteeltaan. Voin suositella omalla kokemuksellani keliaakikoille ja muillekin kaikenlaiseen leivontaan, niin suolaisiin kuin makeisiin.
Gluteeniton omenapiirakka
Pohja:
100g Flora&Voi
1/2 dl sokeria
3 rkl siirappia
1 kananmuna
2 1/2 dl Myllärin gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
omenaviipaleita (käytin itsepakastettuja kotimaisten omenien viipaleita)
1tl kanelijauhetta
1 rkl sokeria
Päällimmäinen kerros:
200g jogurttirahkaa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
Valmistus:
Vatkaa rasva ja sokeri sekä siirappi hyväksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Vatkaa hyvin, ettei seos juoksetu. Lisää jauho-leivinjauheseos ja kaurahiutaleet. Levitä pohjataikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan nostaen taikinaa enemmän vuoan reunoille. Lado omenaviipaleet syvennykseen keskelle. Ripottele kaneli-sokeri päälle. Sekoita jogurtti-rahka, sokeri ja kananmuna ja kaada seos omenaviipaleiden päälle.
Paista 200C:ssa 30 minuuttia ja sen jälkeen 175C:ssa 10 minuuttia. Valmis nautittavaksi kahvin kera tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Mikäli haluat vähemmän makeanmakuisen, vähennä sokerin määrää. Siirappi antaa mukavan lisämaun ja jogurttirahkan (saa mm. Lidlistä) maku on mieto päällisessä eikä piirakka ole liian rasvainen, kun ei käytetä kermaviiliä ja pohjan rasvana on Flora&Voi (70%).
Nautinnollisia pimeneviä syysiltoja!