Tattipiirakka

Tällä tattipiirakan ohjeella ihastutat nirppanokkaisimmankin kulinaristin. Sienipiirakkaan tarvitset ehdottomasti oikeat sienet: männyn- tai kuusenherkkutattia ja lisänä voit käyttää jotain muuta tattia, kuten itselläni oli kangastattia.

Löysin onnekseni herkuttelijoiden ykkössientä männynherkkusientä ja kangastatteja. Perkaan tateista aina pillistöt pois sekä kangastateista vedän värillisen nahkean pintakuoren pois.

20180909_135718
Tattipiirakka

Tattipiirakka

Tämä ohje on gluteeniton.

Tatteja puhdistettuna ja pilkottuna n 3 dl.

1/2 isosta sipulista kuutioituna

Oliiviöljyä

1rkl voita

suolaa, valkopippurijauhetta, mustapippurirouhetta

timjamia n. 1-2tl

1/2  paprika kuutioituna

Paista sienet oliiviöljyssä ja anna niissä olevan nesteen haihtua. Sienet saa hieman ruskistua. Lisää voi ja kuutioitu sipuli. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmentynyt ja hieman ruskistunut. Lisää paprikakuutiot ja ota pannu pois liedeltä. Mausta.

 

Taikina

150g rasvaa

150g maitorahkaa

1 kananmuna

3dl kaurajauhoja

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä rasva maitorahkan sekaan sähkövatkaimella. Kun ainekset ovat sekoittuneet kunnolla, lisää kananmuna ja jatka sekoittamista, jottei taikina juoksetu.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita valmis taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan. Laita sienisipuliseos päälle.

1dl cremefraichea

1 1/2 dl mozzarellajuustoraastetta

Sekoita cremefraiche ja juustoraaste ja levitä sieni-sipuliseoksen päälle.

Paista 20-25min. 200C:ssa.

Pehmeän makuinen mozzarellajuusto miedontaa sienien makua ja cremefraiche ei ole liian hapanta eikä rasvaista vaan antaa sopivasti täyteläistä makua.

Nauti raikkaan salaatin kera.

Tattipiirakka

Julkaissut kristiinatee

Tavallinen poluntallaaja, joka harrastaa luonnossa liikkumista. Liikun luonnossa huvin ja hyödyn (marjastus, sienestys, liikunta ja rauhoittuminen) vuoksi. Elämään kuuluu muukin monipuolinen liikunta: uinti, hiihto, pyöräily, pitkät kävelyretket. Itsekokkaaminen on elämän piristys. Puutarha- ja pihatyöt työllistävät kasvukaudella. Kirjoitan myös kaikenlaisesta elämässäni tapahtuvasta. Ammattini on ruoka-alalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lifecruisers

We Don’t wait for the perfect moment, we take the moment and make it perfect

kristiinatee

tavallisen poluntallaajan blogi, josta löydät retkeilyä, liikuntaa, purjehdusta, puutarhanhoitoa, havaintoja, sattumuksia ja ajatelmia ruokaakaan unohtamatta

Matkalla lähelle tai kauas

Elämä on matka. Aikuisen naisen matkoja lähelle ja kauas.

Nokisuu

Tales and stories from the places and streets I live in

Revontulia

by Liisa Peltonen

Ukkosensinistä ja myrtinvihreää

Puutarhasta ja sen vierestä

Piilo-osaajat

Rekrytoijan aarreaitta – Asiantuntijoita eri aloille

Kohtisuora

kirjoista ja elämästä

Vispilän viemää

Kokkausta & turinointia

Hifistelijän keittokirja

Herkullista kotiruokaa aidoista aineksista hyvällä mielellä

Hillokeittiö

Hilloja, säilöntää, gluteenitonta leivontaa ja ruoanvalmistusta. Keittiöpsykologiaa, sattumuksia ja elämää.

Endorfiininmetsästäjä

Endorfiininmetsästystä maastoissa ja merellä. Aamueuforiaa altaissa. Hikistä nautiskelua laduilla ja poluilla. Kolhuja ja oivalluksia.

-mip-

Pyöräily on Kivaa!

Patikkamuistio

Venäläinen sotalaiva, haista vi**u!

%d bloggaajaa tykkää tästä: