Tällä tattipiirakan ohjeella ihastutat nirppanokkaisimmankin kulinaristin. Sienipiirakkaan tarvitset ehdottomasti oikeat sienet: männyn- tai kuusenherkkutattia ja lisänä voit käyttää jotain muuta tattia, kuten itselläni oli kangastattia.
Löysin onnekseni herkuttelijoiden ykkössientä männynherkkusientä ja kangastatteja. Perkaan tateista aina pillistöt pois sekä kangastateista vedän värillisen nahkean pintakuoren pois.

Tattipiirakka
Tämä ohje on gluteeniton.
Tatteja puhdistettuna ja pilkottuna n 3 dl.
1/2 isosta sipulista kuutioituna
Oliiviöljyä
1rkl voita
suolaa, valkopippurijauhetta, mustapippurirouhetta
timjamia n. 1-2tl
1/2 paprika kuutioituna
Paista sienet oliiviöljyssä ja anna niissä olevan nesteen haihtua. Sienet saa hieman ruskistua. Lisää voi ja kuutioitu sipuli. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmentynyt ja hieman ruskistunut. Lisää paprikakuutiot ja ota pannu pois liedeltä. Mausta.
Taikina
150g rasvaa
150g maitorahkaa
1 kananmuna
3dl kaurajauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa pehmeä rasva maitorahkan sekaan sähkövatkaimella. Kun ainekset ovat sekoittuneet kunnolla, lisää kananmuna ja jatka sekoittamista, jottei taikina juoksetu.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita valmis taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan. Laita sienisipuliseos päälle.
1dl cremefraichea
1 1/2 dl mozzarellajuustoraastetta
Sekoita cremefraiche ja juustoraaste ja levitä sieni-sipuliseoksen päälle.
Paista 20-25min. 200C:ssa.
Pehmeän makuinen mozzarellajuusto miedontaa sienien makua ja cremefraiche ei ole liian hapanta eikä rasvaista vaan antaa sopivasti täyteläistä makua.
Nauti raikkaan salaatin kera.

