Matkalta palaamisen vaikeus

Haikeus, väsähtäminen, jopa hienoinen ahdistuksen tunne saattaa kohdata ja vallata mielen palatessasi lomamatkalta. Sellaiselta lomamatkalta, joka on onnistunut ja tyhjentänyt pään työasioista ja kaikesta stressistä.

Palasin juuri kotiin matkalta pohjoiseen, lähisuvun kesämökillä viettämäni syysloman jälkeen. Viikkoon mahtui arkista mökkeilyä, mökin puilla lämmittämistä, veden lämmittämistä, astioiden käsintiskaamista, saunomista, kylmiä pistäytymisiä järvessä saunomisen yhteydessä, puolukoiden poimimista, oman perheen vierailun emännöimistä, tulistelua ja nokipannukahvien keittämistä ja makkaranpaistoa ym. mökkielämään kuuluvia asioita.

Yhden päivän omistin itselleni ja kävin retkellä läheisen tunturin laella, nautin saavuttamattomalta tuntuneen tunturin päälle kiipeämisestä, sieltä avautuvan maiseman nauttimisesta ja taisi siinä pala nousta kurkkuunkin siitä kauneuden määrästä, joka syksyisenä aurinkoisena päivänä levittäytyi edessäni. Samalla muistuivat mieleen lapsuuden niin monet ihailevat katseeni kohti tuota tunturia, joka silloin samalla näyttäytyi minulle saavuttamattomalta unelmalta. Nyt sen selätin ja miten helposti.

Tunnelma tuon tunturin laella oli sellainen, että en olisi halunnut lähteä sieltä pois. Nauttia vain siitä hetkestä ja esille nousevista tunteista.

Matkalta on aina palattava takaisin, yleensä. Olen aikuisuudessa useita kertoja miettinyt tuolle seudulle pysyvästi muuttamista, työstä se yleensä on ollut kiinni. Joten muutto sinne ei ole tässä hetkessä mielessä.

Helpotusta paluuseen

Matkalta palaamista on minua aina helpottanut sellaiset arkiset asiat kuin, että matkalle lähtiessäni jätän oman asuntoni aina mahdollisimman siistiksi, jääkaapissa on jotain säilyvää ruokaa syötäväksi palatessani ja vaatteita ei ole ihan mahdottomasti odottamassa pyykkäystä. Matkalta palattua minua odottaa siisti, kaunis ja järjestyksessä oleva koti. Tämä liittyy ehkä johonkin huonoon kokemukseen, kun kotiin palatessa kaikki on ollut sotkuista, ruoka on pitänyt hakea matkan varrella kaupasta ja väsyttää muutenkin.

Mutta miten saan sitä tunnelmaa kotiini, joka mökillä on. Onneksi ei ihan kaikkia arkisia askareita tarvitse tehdä kuin mökillä, siihen kuluisi työssäkäyvällä hieman liikaa aikaa. Onneksi minulla on edes takka, jota lämmitellä ja kynttilöitä voi sytytellä näin syksyisinkin.

Kyllä tästä taas selvitään, arkiset asiat ovat vastassa omassa kodissakin. Retkelle pääsee täälläkin ja syksyllä on mahdollista tulistella reittien varsien tulipaikoilla ja uudet lomajaksot odottavat jossain tulevaisuudessa. Matkalta palatessa voi kuunnella omia tuntemuksiaan ja miettiä mitä haluaa elämältään, onko suunta oikea, löytyykö iloa ja onnenaiheita jokaisesta päivästä. Aina voi jotain muuttaa, ainakin itseään.

Sitä mietin, kuinka sitä on niin metsäihminen, niin luontoon sielunsa menettänyt. Yksinkertaiset elämäntavat, luonnonläheinen elämä, luonnossa samoilu ja sen moninaisuuden ihmettely voittavat monikymmenkertaisesti kiireisen ja tekniikan täytteisen elämäntyylin.

Julkaissut kristiinatee

Tavallinen poluntallaaja, joka harrastaa luonnossa liikkumista. Liikun luonnossa huvin ja hyödyn (marjastus, sienestys, liikunta ja rauhoittuminen) vuoksi. Elämään kuuluu muukin monipuolinen liikunta: uinti, hiihto, pyöräily, pitkät kävelyretket. Itsekokkaaminen on elämän piristys. Puutarha- ja pihatyöt työllistävät kasvukaudella. Kirjoitan myös kaikenlaisesta elämässäni tapahtuvasta. Ammattini on ruoka-alalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lifecruisers

We Don’t wait for the perfect moment, we take the moment and make it perfect

kristiinatee

tavallisen poluntallaajan blogi, josta löydät retkeilyä, liikuntaa, purjehdusta, puutarhanhoitoa, havaintoja, sattumuksia ja ajatelmia ruokaakaan unohtamatta

Matkalla lähelle tai kauas

Elämä on matka. Aikuisen naisen matkoja lähelle ja kauas.

Nokisuu

Tales and stories from the places and streets I live in

Revontulia

by Liisa Peltonen

Ukkosensinistä ja myrtinvihreää

Puutarhasta ja sen vierestä

Piilo-osaajat

Rekrytoijan aarreaitta – Asiantuntijoita eri aloille

Kohtisuora

kirjoista ja elämästä

Vispilän viemää

Kokkausta & turinointia

Hifistelijän keittokirja

Herkullista kotiruokaa aidoista aineksista hyvällä mielellä

Hillokeittiö

Hilloja, säilöntää, gluteenitonta leivontaa ja ruoanvalmistusta. Keittiöpsykologiaa, sattumuksia ja elämää.

Endorfiininmetsästäjä

Endorfiininmetsästystä maastoissa ja merellä. Aamueuforiaa altaissa. Hikistä nautiskelua laduilla ja poluilla. Kolhuja ja oivalluksia.

-mip-

Pyöräily on Kivaa!

Patikkamuistio

Venäläinen sotalaiva, haista vi**u!

%d bloggaajaa tykkää tästä: