Talven todennäköisesti pahin lumimyräkkä aluillaan ja minä leivoin raparperikakun. Maistui hyvältä. Pakasteesta oli jo aiemmin sattunut käteeni viime kesän ehkä ainoat oman pihan raparperit, jotka pakastin ilmeisesti juuri tätä päivää varten. Piirakka on ensimmäinen ajatus, mitä tehdä raparperista. Tästä tuli ennemminkin kakku, sillä tein tämän pienehköön irtopohjavuokaan.

Raparperikakku, gluteeniton
150g voita
1,5 dl (1/2 fariinisokeria ja toinen puoli kidesokeria)
Vatkaa nämä vaahdoksi.
Lisää :
2 kananmunaa yksitellen vaahtoon vatkaten hyvin
3dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl psylliumjauhetta, jos sulla on)
Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita.
Päälle:
3 dl raparperipaloja
2 rkl fariinisokeria
Kuumensin raparperinpalat mikrossa ja sekoitin fariinisokerin ja 1 rkl perunajauhoja sekaan. Kaadoin liian irronneen nesteen pois ensin.
Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20cm, ostin Heirolin vuoan ja se on toiminut hyvin).
Jauhota vuoka kookoshiutaleilla, saat kivan lisämaun kakkuun siitä.
Laita taikina vuokaan ja nosta hieman reunoille korkeammaksi, jotta keskelle jää paikka raparpereille.
Paista 200C:ssa n. 25 minuuttia.
Nauti vaniljakastikkeen kanssa.

.