Taivaankorjaaja

Lasten suusta kuulee joskus kummallisia asioita, totuuksia, puolitotuuksia, kuvitelmia, mitä mielikuvituksellisimpia asioita. Jos alkaa miettimään mistä heidän ajatuksensa oikein kasvavat, saavat alkunsa, ei aina löydä niille mitään selitystä.

Lapsenlapseni oli innostunut miettimään, mitä hänen läheisensä olisivat isoina, mitä heistä tulisi isoiksi tullessaan. Vaikka osa heistä onkin jo iältään niin paljon, ettei enää kehtaa ääneen lausua ja muutama niin nuori, että tulevaisuus voi olla mitä tahansa taivaan ja maan väliltä.

Yhdestä tulisi mustikanpoimija, toisesta metsuri, yhdestä ravintolan keittäjä, hänestä itsestään traktorikuski. Mutta että taivaankorjaaja! Siinäpä vasta ammatti. Ammattinimikettä seurasi vielä oudompi selitys ja tehtävänanto: ”ja sitten pumpulla on siirrettävä taivas maahan”, tokaisi hän.

Häkeltyä tästä täytyy ja oikein miettiä mitä moinen voisi sisältää. Kyllähän taivas aika reikäinen on, kun vettäkin tulee jo kuin saavista kaatamalla ihan muutamassa minuutissa. Viimeisin kauhistus tapahtui pari viikkoa sitten, kun pelkäsin katon pitävyyttä rankan mutta onneksi lyhytaikaisen vesikuuron aikana. Milläpä sen korjaisi.. sellaisen taivaan.

Kukaan ei kyllä enää epäile säätilojen muuttumista ja sään ääriolosuhteiden jatkuvia rajanmuutoksia, onko äärellä äärtä enää olemassakaan. Mutta onko se taivaan vika ja mikä taivas on.

Hengellisessä mielessä taivas on olemassa paikkana, jonka ehkä saavuttaa tai sitten ei. Kristityt ja monet muut sinne kilvoittelevat. Taivas voi olla maan päällä aina välillä. Tosin viime aikoina sitä on näkynyt hyvin vähän täällä. Ennemminkin taivaan vastakohtaa helvettiä on riittänyt ja se on käynyt turhan näkyväksi. Emmehän me sitä halua ruokkia, kyllähän nyt taivas tuntuisi jo paljon paremmalta paikalta. Vai? Ja täällä maan päällä, juuri täällä.

Lapsen ajatusmaailmassa on jotain tosi eeppistä, missionsa on valtava, lähes impossible.

Taivaankorjaaja ei kyllä yksinään saa koko taivasta korjattua ja varsinkaan siirrettyä pumpulla maan päälle. Taivaankorjaajia tarvittaisiin kyllä aika paljon, missäköhän heitä koulutetaan. Tämähän on aivan selvä juttu, eeppinen juttu. Jokainen on taivaankorjaaja, jos niin haluaa. Toteutukoon tehtävänanto mahdollisimman hyvin, ei tätä sen enempää tarvitse selitellä. Mars hommiin!

minäkin

Julkaissut kristiinatee

Tavallinen elämänpoluntallaaja, joka harrastaa luonnossa liikkumista, kirjoittamista, lukemista. Liikun luonnossa huvin ja hyödyn ja rauhoittumisen vuoksi. Elämään kuuluu muukin monipuolinen liikunta. Itsekokkaaminen on elämän piristys. Puutarha- ja pihatyöt työllistävät kasvukaudella. Kirjoitan myös kaikenlaisesta elämässäni tapahtuvasta.

Jätä kommentti

Kuiskauksia

Tarinoita, mielipiteitä ja satuja elämästä

Lifecruisers

We Don’t wait for the perfect moment, we take the moment and make it perfect

kristiinatee

tavallisen poluntallaajan blogi, josta löydät retkeilyä, liikuntaa, purjehdusta, puutarhanhoitoa, havaintoja, sattumuksia ja ajatelmia ruokaakaan unohtamatta

Matkalla lähelle tai kauas

Elämä on matka. Aikuisen naisen matkoja lähelle ja kauas.

Nokisuu

Tales and stories from the places and streets I live in

Revontulia

by Liisa Peltonen

Ukkosensinistä ja myrtinvihreää

Puutarhasta ja sen vierestä

Piilo-osaajat

Rekrytoijan aarreaitta – Asiantuntijoita eri aloille

Kohtisuora

kirjoista ja elämästä

Vispilän viemää

Kokkausta & turinointia

Hifistelijän keittokirja

Herkullista kotiruokaa aidoista aineksista hyvällä mielellä

Endorfiininmetsästäjä

Endorfiininmetsästystä maastoissa ja merellä. Aamueuforiaa altaissa. Hikistä nautiskelua laduilla ja poluilla. Kolhuja ja oivalluksia.

-mip-

Pyöräily on Kivaa!

Patikkamuistio

Venäläinen sotalaiva, haista vi**u!